info@cityblockdigital.com
833 933 8833

Кар’єра Qa Engineer Тестувальника: Перспективи, Завдання Та Обов’язки

А для більшості аутсорсу — компанія, це величезний набір різних проєктів. І, найімовірніше, ви так чи інакше щось колись перевіряли раніше. Зробіть акцент на цьому, а решту відкиньте або опишіть стисло. Якщо ви світчер, раджу зважати на вже наявний досвід. Наприклад, людина має досвід у банківській справі й розуміється на фінансах.

  • Якщо порівняти перший iPhone і найновіший на сьогодні, то вони мають зовсім різні параметри, процесори, вагу.
  • Технічні знання людей із профільною (технічною) освітою то вже не перевага?
  • Також я зустрічав думку, що мідл здатен менторити джунів, але я б не сказав, що це буде повноцінний менторинг — радше інструкції для конкретних проєктів.
  • В результаті у тебе буде повне розуміння, чим займається QA Engineer в ІТ-компанії та як тобі ця професія.
  • Будь-який досвід в інших сферах може стати в пригоді як під час тестування, так і просто під час роботи з людьми.

До речі, в тестуванні є чимала частка творчості – тестувальник повинен придумати те, чого не було у вимогах і що могли пропустити інші. Автоматичне тестування не бачить систему очима реального користувача. Припустимо, якась функція повинна видавати відповідь на введення команди. Скрипт бачить, що відповідь видається, тест пройдено.
Нині є чимало охочих змінити професію, і я не можу дати конкретної поради, як не загубитися на тлі інших. Завжди буде хтось кращий, розумніший, з ліпшими навичками тощо. Забудьте про те, що є хтось із профільною освітою, хтось більш скіловий — є лише ви на шляху здобуття нової професії. Тож усе, на чому слід концентруватися, — це навчання і розвиток. Дехто начитується теорії, завчає терміни й уже пробується на інтерв’ю.
Тут потрібна максимальна точність і педантичність. Розробники кажуть, що баг-репорт має бути настільки зрозумілим, щоб навіть бабця змогла відтворити помилку з першої спроби. Через брак досвіду кандидати часто плутають тестування юзабіліті (usability testing) та інтерфейсу (UI testing).
У дослідженнях поширена практика виділяти багато часу на читання. Варто пересвідчитись, чи не втілили уже цей підхід. Перед тим, як щось робити, треба прочитати немало праць інших людей. Я поговорив про це зі CTO MacPaw Вірою Ткаченко у квітні 2021 року. Вона розповіла, що у нашої компанії є ціль іти в технологічні дослідження.

Як Стати Qa Automation Engineer

Agile має власний маніфест, який докладно описує основні принципи, на яких будується гнучке розроблення. Postman відносно простий у використанні, має багатий інтуїтивний інтерфейс. Він перевіряє запити з клієнтської сторони на серверну, а також відгук зі сторони бекенду.
Що має знати QA Engineer
Я маю наразі лише один успішний приклад — подруга змінювала сферу діяльності, і їй це вдалося. Приємно усвідомити, що я доклав до цього руку (давав базові знання з вищеперелічених напрямів). Щоправда, вона стала PM, але отримані знання знадобилися, щоб зрозуміти продукт і налагодити роботу команди. Вона — чудовий приклад того, коли людина пристає на ризики, бере відповідальність і сумлінно працює та досягає успіху. Найбільш відома некомерційна розробка Technological R&D в MacPaw — антишпигунський застосунок SpyBuster. На початку повномасштабного вторгнення я рев’ювив наші дослідження, щоб зрозуміти, які з них можуть допомогти боротися з агресором.

Дивіться Також:

Але оскільки людям бракує практики і розуміння цієї теорії, співбесіди даються важко. Тому я рекомендую на початку все ж шукати курси, онлайн чи офлайн, де буде ментор. Можливо, хтось з друзів чи колег може вас підучити й пояснити незрозумілі моменти. Я починала кар’єру в ІТ як викладачка англійської для програмістів і, готуючись до занять, сиділа в кабінеті з QA-інженерами. Мене зацікавило те, чим вони займаються, як саме працюють з різними застосунками, як ці застосунки взагалі можна протестувати… Хоча раніше я не замислювалася над такими речами, тут мене раптом захопило.
Щоб стати QA-джедаєм, який ловить баги помахом руки, не обов’язково витрачати роки на навчання в універі. Є Google, є друковані підручники – усі базові скіли можна опанувати самостійно. Якщо назва локації не поміщалася в один рядок, то вона накладалася на оцінку.

Було б непогано, якби перед тестуванням програми ви вже стикалися з чимось подібним у звичайному житті. Якщо працювати належить у сфері ігробудування, то ваш величезний геймерський досвід буде дуже доречним. Досвід серфінгу в інтернеті (соцмережі, інтернет-магазини, онлайн-сервіси) полегшить розуміння логіки користувачів, їх очікувань та точок інтересу. Так звані “гнучкі (м’які) навички” – це внутрішні якості спеціаліста, які допомагають йому виконувати роботу максимально якісно і без зайвої напруги. Для працівника на ресепшені критично важливими м’якими навичками є комунікабельність, дисциплінованість, пунктуальність, ввічливість, тактовність та інші. Також ви працюватимете з інструментами розробника в браузері і там теж треба буде взаємодіяти з HTML/CSS кодом.

Как Стать Qa-специалистом И Куда Идти Дальше?

Оскільки кількість зборів суттєво зросла, виникла ідея згрупувати їх в одному застосунку. Ви зберігаєте збір у телефон, і він з’являється на вашому Mac. Я дуже хотів цим застосунком підвищити конверсію в донат. Щоб влаштуватися на роботу в IT-компанію, потрібно не тільки пройти курси та підготувати резюме, а й зібрати портфоліо. Розповідаємо, що таке портфоліо, як його створити і для яких професій воно необхідне. Курси, безплатні марафони та корисні матеріали від GoIT.
Насправді і мануальний, і автоматизований напрямки мають багато спільних вимог, оскільки їхній фундамент однаковий. Давайте почнемо з розгляду Manual QA, а потім плавно доповнимо його інструментами Automation QA. ІТ-компанії часто відкривають безкоштовні програми стажувань. Найкращі кандидати отримують запрошення на роботу та додатковий плюсик до резюме.
Це основа психологічної безпеки команди, що є суперважливим для успіху. Менеджер має оберігати команду від можливого тиску з боку бізнесу. Не буде результату, коли на інноваційні команди намагаються впливати. Дослідники мають почуватися безпечно у своєму середовищі. А у реаліях України ще важливішою є фізична безпека.

Як бачите, операцій в цьому ланцюжку досить багато. Це дозволило виділити в професії тестувальника кілька спеціалізацій. По-перше, стали відрізняти Software Testing Engineer – який перевіряє якість коду – і Quality Assurance Engineer, який займається верхнеуровневой оцінкою якості ПЗ. По-друге, тестувальники розділилися на мануальщика – які перевіряють код вручну – і автоматизаторів – які пишуть Автотест. Кожен результат виконання тесту є доказом працездатності певної версії продукту при зазначених умовах. До речі, якщо змінити код продукту хоча б на один рядок — зміниться версія продукту і всі тести треба буде запускати знову.

Хто Такий High Quality Assurance Engineer, Як І Навіщо Їм Можна Стати

Більше того, Selenium є основною технологією для багатьох інших інструментів автоматизації браузерів, API та фреймворків. Scrum є однією з найпопулярніших реалізацій agile-підходу. Його використовують багато команд, тому знання особливостей роботи зі scrum-моделлю для QA інженера є не менш важливим, ніж для будь-якого розробника. Методології розроблення – це своєрідні путівники процесами ефективного розроблення ПЗ. Їх застосування допомагає організувати максимально продуктивну роботу всіх учасників, які безпосередньо чи опосередковано задіяні у розробленні продукту відповідно до обраної стратегії. Крім того, важливі також компетенції зі сфери бізнес-аналізу та управління проєктами.

Найобговорюваніше

У цьому методі аналітик-тестувальник використовує свій досвід, досвід інших фахівців в даній сфері, щоб вгадати проблемну частину тестової програми. Техніка підраховує список можливих помилок або схильних до помилок ситуацій. Потім тестувальник пише тестовий приклад для виявлення цих помилок. Створення програмного продукту зазвичай ведеться у команді, тому знання методології командного розроблення є не менш важливим, ніж попередні технології. Приділіть час вивченню принципів Agile/Scrum — з їх допомогою ефективно розробляється сучасне програмне забезпечення.
Розповідаємо, що має знати і вміти тестувальник ПЗ, щоб влаштуватися на першу роботу. Підказуємо, кому підійде професія тестувальника. Даємо покроковий план дій, який допоможе тобі стати QA-інженером. У тебе обов’язково вийде стати тестувальником, якщо ти будеш дотримуватися цього плану.
А користувач бачить, що відповідь нерелевантен і не відповідає на запит. До того ж, маючи глибокі навички та досвід, тестувальнику досить легко перекваліфікуватись у бізнес-аналітика (Business Analyst) та навіть проєктного менеджера (Project вакансія Middle QA Automation Engineer C# Manager). Це фахівець, який може виконувати деякі задачі самостійно, а деякі — за допомогою інших. Зазвичай робота Junior контролюється більш досвідченими інженерами. Компенсація може варіюватися від 600$ до 1100$ на місяць.
Тестувальник повинен бути достатньо винахідливим, щоб підходити до перевірки виконаної роботи не тривіально. Також потрібно розуміти, що доведеться багато спілкуватися з людьми, і це не та професія, де можна сховатися за монітором, щоб вас ніхто не чіпав». «На старті важливе володіння тулзами для тестування API (Postman та SoapUI), Charles та/або Fiddler.
Безпосередньо тестування системи займає вже друге місце. Головне завдання QA — вибудувати систему так, щоб вона мала якнайменше зон, де можна припуститися помилки, відповідала всім показникам якості, а також, щоб її можна було легко тестувати. Деякі вважають, що QA Engineer — це змінена назва професії тестувальника програмного забезпечення.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *